.

.

D. 30. & 31. maj 

...kunne man på...

i Rønne

...opleve...

 

&

Bornholms Musik Expres

...samt sangerinden Aja Braid

  René Westh - Aja Braid - Brian Locking - Svend Holst-Pedersen - Dion Westh

Arrangementet blev allerede kørt i stilling i det tidlige efterår 2008. Jens Rehfeld (erindrings center Bornholm) havde allerede på det tidspunkt skaffet de nødvendige sponsorer i Rønne således at udgifterne til fly billet og ophold var dækket ind.

Vi købte og tilsendte Brian Locking en fly reservation således at han kunne sætte det ind i sin kalender. Man skal jo være hurtig, - da Brian Locking er en eftertragtet herre i diverse Shadows Club sammenhænge. 

Vi havde nogle ideer om at udvide det eksisterende Shadows sæt med flere melodier, - og Brian Locking var helt frisk på ideen. Jeg sammenstykkede en compilation med udvidelserne og tilsendte Brian materialet sammen med en sætliste med durer på.

Han opfordrede os til at addere et vers til ”Wonderful Land” idet som han sagde, - ”it only last a measly two minutes, - and nobody has done it before…”

Vi er altid friske på ideer, - og opøvede et ekstra vers. Ligeledes blev ”Geronimo” indøvet efter den originale indspilning som rummer et extra vers i forhold til ”Final Tour” versionen. 

Jeg havde en ide om, at vi skulle bringe vores tidligere sangerinde, Aja Braid på banen i de 2 sæt efter shadows sættet. Og sammenstykkede i den anledning en DVD fra en VHS optagelse fra TV2Bornholm (1992) og tilsendte Brian omtalte hvor vi spillede en række numre som Aja sang. I disse numre forestillede jeg mig at Brian kunne spille solo stykkerne, - og det var han helt frisk på. Som han udtrykte det ”You’re really going to have me work this time are’nt you”…og grinede. 

Vi havde kontakt løbende, - også fordi hans fly reservation blev rykket lidt tidsmæssigt.

Jeg tjekkede op på reservationen dagen før han skulle flyve for at sikre mig at alting var i orden, - men det var det. 

Med baggrund i den frivillige video optagelse der blev lavet sidste år, - var jeg blevet ambitiøs, - og vi havde entreret med Per Hansen & søn der havde adgang til 2 kameraer. Det ene skulle være stationært (uden søsyge), og det andet, betjent af Pers søn tog close up’s. Så havde jeg forestillet mig at optage mixer signalet via min RNC compresser i ”super nice mode” (hvilket fungerer som en mastering compressor (3 i serie) og ned i min professionelle DAT båndoptager. Jeg havde skaffet mig nogle 95 min HHB dat bånd fra USA, - således at jeg med sikkerhed kunne optage et helt sæt uden afbrydelser. Men ak, - torsdag aften den 28. opdagede jeg at den ikke virkede efter hensigten. Jeg har da heller ikke brugt den i flere år, - men nu var gode råd dyre… 

Jeg blev enig med mig selv om, - at det vigtigste var selve afviklingen af musikken, - og havde indstillet mig på at jeg måtte ”nøjes” med lyden fra kameraerne… 

”Nalles” basforstærker viste sig også at være defekt (i modsætning til sidste år) og jeg måtte derfor på vej og låne mig en HiWatt forstærker af en god ven.

Endelig en høj impedans DI box på phantom power til at få bassen over i mixeren, og så var jeg klar. Dog uden extra lydoptagelse… 

Jeg havde arrangeret med Rasmus Holmberg fra TV2Bornholm at Brian Locking kunne komme direkte fra flyveren og til studiet i Åkirkeby for at spille 2 – 3 numre i live tv samme aften.

Jeg havde spurgt Brian Locking om det var i orden, - og som altid sagde han ”I’m all for it”… 

Medbringende en sandwich og en flaske vand, - modtog jeg Brian Locking i lufthavnen til tiden, - og det var som af få en gammel ven hjem igen. Brian er virkelig et varmt og hjerteligt menneske. Han gumlede bollen i sig på vej til studiet medens jeg fortalte ham om detaljerne. 

Først blev han interviewet, - og dernæst var der først lydprøver og kamera prøver.

Rasmus er en dygtig lydtekniker og lydhør, - og Brian ved præcist hvordan han gerne vil have det. Meget hurtigt gik det op i en højere enhed, - og live udsendelsen kørte fuldstændigt perfekt.

Vi var tilsagt at kunne spise i kantinen kl. 20:00 efter udsendelsen, - og Rasmus samt produceren spiste med. Brian Locking roste dem for det flotte resultat, - og udtalte at han aldrig havde været udsat for noget bedre.

Jeg forklarede Rasmus om mit problem med min DAT båndoptager, - og at jeg havde indstillet mig på at måtte undvære lydoptagelsen.

Aldrig sagde han, - og så gik vi ud i en OB vogn hvor han ”flåede” en 24 spors Alesis harddisk recorder ud af racket og gav til mig som et lån.

På spørgsmålet om en manual, - sagde han at, - det finder du sagtens ud af… 

Jeg kørte Brian til hotellet i Rønne og tilbage til Nexø hvor jeg klokken 22:00 riggede til for at prøve om jeg kunne få ”dyret” til at virke.

Og Rasmus havde ret, - efter 15 min kunne jeg indspille og afspille. Super… 

Så i seng, - da vi skulle mødes på Villa Nova i Rønne klokken 08:00 og stille op. 

Vi mødtes som aftalt på Villa Nova kl. 08:00, - og 2 ½  time senere kunne vi hente Brian Locking på hotellet og gå i gang. Brian startede med at finde sin sound på den selv samme bas som han spillede på i 2008. I telefonen i en af de mange konversationer vi havde sagde han adspurgt om han ville have at jeg skaffede en anden bas til veje at ”No – no, - if You still have that flee bitten bas of yours, - I’ll play it” og grinede. 

Jeg havde faktisk ”snygget bassen lidt op, - idet der var et gabende hul der hvor den dybe pickup havde siddet. Jeg havde nemlig fræset et nyt hul tættere ved den lyse pickup engang i firserne hvor ”Nalle” spillede bas i BMEX og flyttet mikrofonen. 

Nu havde jeg tapet hullet til, - og malet lidt på den.

I løbet af aftenen fortalte Brian Locking til et grinende publikum at ”when I was here last year there was a big hole right in the middle of the bas, - how about that ?”. Og folk skreg af grin…Han tilføjede dog at den spillede perfekt sit udseende til trods… 

Sounden på harmonicaen var hurtigt fundet, - og vi var klar til at øve. 

Aja, - vores tidligere sangerinde havde indfundet sig og vi startede derfor med de numre hun skulle synge først. Det gik rigtig godt, - og Brian lavede fill ins og spillede solo som aftalt.   

Dernæst gik vi hele Shadows sættet igennem (20 numre hvor ud af 2 var et medley af 2 melodier i hver) 

Også denne gang fik vi gode anvisninger og forslag af Brian Locking. Når man spiller sammen med den mand, - er det svært ikke at spille op til sit ypperste. 

En lille bid brød og så hver til sit. 

Brian og jeg mødtes med Dion og Svend på ”Hansens Bøf Hus” klokken 18:30 og gennemgik aftenens program medens vi fik en dejlig peber steak. 

20:30 ankom vi til et tætpakket Villa Nova og jeg startede harddisk recorderen idet den kunne køre i 115 timer med 2 spor. 

Klokken 21:00 gik Jens Rehfeld på scenen og annoncerede aftenens begivenhed. Der var lokalt publikum som også var med sidste år, - tyskere, - svenskere og flere fra Sjælland iblandt. 

Jette Schmidt gjorde klar til dansegulv, - og flyttede i den anledning på 3 borde foran scenen. 

Vi gik på scenen og gjorde klar. Dion talte ind til Apache, - og så gik det løs…  

Vi havde aftalt at dele sættet op i 2 dele, - da det reelt var 22 numre, og efter Wonderful land (med det extra vers) holdt vi pause. 

2. sæt startede med at Brian Locking spillede et par vidunderlige klassiske numre fra sin seneste CD (Harmonically Yours) stående på gulvet foran scenen.   

He brought the house down… 

Vi gjorde os igen klar, - og Dion tændte lyset og startede med hvirvlen til Flingel Bunt.  

Brian spillede bas til det hele undtagen ”don’t cry for me Argentina” hvor Svend sædvanen tro spillede bas på sit keyboard med venstre hånd og Brian og jeg deltes op melodi stemmen. 

Tiden fløj af sted, - publikum dansede og klappede, - og vi rundede af med Apache endnu engang.

Brian var venlig nok til at sige I mikrofonen ”they do play Shadows material well don’t they ? - the lads in the band – they do indeed!”   

Tid til autografer og merchandise. Brian havde medbragt eksemplarer af sin nyeste CD ”Harmonically Yours” som overvejende indeholder klassiske numre. En meget afslappende CD.

Han skrev mange autografer, og solgte adskillige af sine CD’er.

Jeg kørte ham til hotellet, - da vi ville pakke sammen, - også selvom jeg skulle bruge ca. halvdelen af udstyret dagen derpå.

Efter sammenpakning, - hjem i seng klokken 04:30.

 

Op igen klokken 09:00 og møde Svend med vores musik bil ved Villa Nova klokken 11:00, - hvor vi ”fiskede” det grej ud jeg skulle bruge. Jeg havde taget Brian Locking med allerede fra starten, - idet jeg ville have hans mening omkring hvorvidt vi stadig skulle stå på scenen eller gulvet. Det blev scenen igen, - og denne gang var der bedre plads til os uden tromme scene og keyboard grej. 

Han ville gerne hjælpe til, - men det fik han ikke lov til. Så satte han sig til at spille klaver, - og fandt ud af at ”soft” pedalen ikke virkede. Han ”flåede” pianoet fra hinanden og reparerede den manglende funktion og spillede et par smukke melodier på det. Den mand er utrolig… 

Vi fik stillet grejet op, - og begyndte at gennemgå eftermiddagens arrangement.

Jeg følte det nærmest som om jeg deltog i en ”Master Class”.

Klokken nærmede sig 15:00 hvor det hele skulle begynde, - og vi nøjedes med en sandwich fra bageren for at kunne nå at være klar. 

Der indfandt sig ca. 40 forventningsfulde mennesker, - og klokken 15:00 gik det løs.

Brian startede med at spille nogle smukke ballader på sin mundharmonika. 

- og derefter spillede vi duet hvor vi skiftedes om melodistemmen til hans backing CD’er. Det var ganske interessant, - da vi kun lige havde gennemgået det løseligt. Men det gik rigtig godt, og publikum var begejstrede.  

Så fulgte ”Cavatina” hvor Brian spillede bas til min lead samt Atlantis på samme måde.

Vi hoppede ned på gulvet foran scenen og spillede ”Apache” på samme måde og dansede ”Shads Walk” sammen. Det føltes fantastisk…at stå der og ”sparke” med en der var med da det hele blev skabt…

Brian viste sit tryllenummer hvor han får et tørklæde til at forsvinde og dukke op ud af den blå luft. Og han sang 2 numre á la Louis Armstrong.

Endelig sluttede Brian af med ”Time to say Goodbye” og publikum var ellevilde.

Tid til autografer og merchandise endnu engang, - og endelig kunne vi pakke sammen.

 

Efter sammenpakning, - kørte Brian og jeg til ”Le Port” i Vang og fik en velfortjent Oksemørbrad bøf samt is dessert og kaffe medens solen sank i havet…en flot slutning på en arbejdsom week-end. 

I seng i rimelig tid, - op næste morgen og så fik jeg rigget harddisk recorderen til mit stereo anlæg og startede meget spændt optagelsen…jeg havde jo ikke haft mulighed for at høre hvordan signalet lød under optagelsen. 

Waw, - det lød rigtig godt, - og jeg tænkte ”det havde været fantastisk hvis jeg havde haft instrumenterne på hver sin kanal…nå næste gang. I hvert fald har jeg nu et højkvalitets stereo track som jeg kan blande med kamera lyden. Det bliver rigtig fornøjeligt at arbejde med. Og skulle munde ud i 3 DVD’er. 

Jeg var på pletten i Rønne lidt i tolv, - og vi kørte ind i Almindingen (vores store skov midt på øen) til ”Kristianshøj kroen” og fik en let frokost anretning inden turen gik til lufthavnen. 

Der mødte vi min bror Dion over en kop kaffe inden afgang, - og kunne endelig takke af efter en fantastisk week-end.

”You will keep in touch wount You ?, - I would really like to come back and play with You any time…” sagde han og steg ombord. 

Tilbage var blot at køre hjem, - og sætte optagelsen på…støvsuge lidt og vande planter og hente Familien ved færgen klokken 20:15 (de var på Sjælland I Pinsen) og så hjem I seng…

 

Med venlig hilsen

René Westh