KOMMENTARER

( Opdateret 06.09.2011 )

.

Fredag aften drog jeg med vores nye hurtigfærge ”Leonora Christina” til Ystad og videre med tog til København. Et S tog ud til Nordhavn station hvor min yngste søn Nicolai modtog mig.

En kort spadseretur til boligen, - hvor han og kæresten Christina holder til. En rigtig lille hyggelig musiker hule i et stille kvarter.

God mad og et par glas rødvin til MIB II, - og så i seng.

Næste morgen gik vi ind til 4Sound på hjørnet af Landemærket og Åbenrå, - som det hedder nu, - hvor Nicolai bestyrer nærlageret til dagligt. Butiks chefen undrede sig over at se Nicolai på en fridag, - men da han fik at vide at han havde sin far med, - udbrød han glædesstrålende, - at det var da godt, - for Nicolai skyldte 100000.- kr som han havde lovet at hans far skulle betale…

Nå, - spøg til hver sin side (som min gamle far altid sagde) jeg fik lov til at høre nogle nye Franske studio monitors, - ”Focal” og teste dem på lidt af hvert. De spiller ”dælemé” godt, - men koster næsten også 20 K for et sæt…såeh…

En Club sandwich og en øl sammen, - og så af sted til Nyborg med toget.

Et glædeligt gensyn med Villa Gulle, - hæve penge og til ShadowDania.

Palle havde reserveret en plads til mig og hvor var det dejligt at være med igen. Fik hilst på en mængde kendte ansigter og så gik det løs.

Sound of the Shadows lagde ud med en dejlig lyd og energi. Brian Locking på bas i ”Cavatina” i vanlig supermusikalsk stil, - og ellers bare fuld fart på.

Jeg kunne forstå på Søren at han havde bedt orkestrene om at finde lidt alternative tidstypiske numre frem, - og det var da også et gennemgående træk hos alle orkestre.

Ideen var naturligvis, - at vi ikke skulle høre ”Dance On” 5 gange i træk…

Meget afvekslende og med rigtig gode sangstemmer til Cliff og andre numre. Rigtig fint.

Moonlight Shadows med Knud Brix på lead og en solid rytme guitar som bandets bærende stabilitet. Jeg må indrømme, - at jeg er glad for at vi har Knud til at minde os om hvordan, - I mine ører, - den “rigtige” Hank Marvin lyd skal være. Meget flot !

En spændende udgave af Cavatina, - med ”walking” bas. Det er vidst første gang jeg har hørt det.

Og som Knud bedst kan lide det, - uden volume pedal, - som i mine ører ellers er Hanks signatur i denne og andre melodier.

Også en del danse trin…

Shadoogie o.s.v. ja, - ja…

Allerede på dette tidspunkt tænkte jeg på, - at niveauet bliver højere og højere for hver gang…

Søren Pedersen som en hyggelig konferencier mellem orkestrene styrede slagets gang med sikker hånd.

Så kom turen til Flingel Bunt.

Det er nærmest foruroligende som de mennesker kan spille på deres instrumenter. Virkelig fremragende.

Men skal godt nok holde ørerne ”stive” for at følge med når Ove Nielsen fyrer den af. Det går over stok og sten.

Brian Locking med på mundharmonica i soloen til ”Route 66”. Aldeles forrygende.

Jeg tænkte på, - at der ikke blev dvælet meget ved de lange toners magi, - men rytmikken var fremragende.

Little B, - minsandten og til UG.

Så var det tid til spisning, - og buffeten var sædvanen tro, - i top som altid.

Efter maden kom turen til Memory Lane, - som altid er gode for et kvalitets sæt af ørehængere. Rigtig godt både sunget og spillet.

Brian locking på mundharmonica og han sang et par Louis Armstrong numre, - meget troværdigt og i tråd med aftenens øvrige repertoire.

Endelig et ungt Svensk band med navnet The Vintage…

Hold da op, - de spillede godt. En guitarist der gjorde Ove Nielsen rangen stridig når det kom til hastighed…

Man fik helt åndenød, - og en fantastisk meget ung trommeslager, - der i den grad kunne folde sig ud i en udgave af Duke Ellingtons ”Caravan”.

Brian Locking med på en solo i et svingende nummer…

Jeg begyndte næsten at savne nogle af Shadows klasikerne med Brian Locking på eminent bas spil…men hvor var det godt i øvrigt !!!

Og endelig kunne Søren takke af for 2011 samt berette at næste år skal vi møde Indra og Move it, - Midnight, - Brian Locking naturligvis og andre…

Et meget vellykket arrangement må jeg sige. En godnat øl på Villa Gulle og så i seng.

Hovedet fuld af dejlig musik.

Afsted næste morgen til ”øen i søen” med en pause på 4 timer i København. (vi er nu uden for sæsonen) Da  første afgang fra hovedbanen til Bornholm var kl. 16:29. Med forventet ankomst til Bornholm 19:50.

De 4 timer brugte jeg i selskab med min anden søn Jacob og hans dejlige kæreste Katrine, - som venter sig om 3 uger. Så jeg skal være Farfar :0)

På vej mod Ystad får vi at vide at færgen er forsinket, - og dermed var bussen til Nexø ”smuttet”.

En senere bus der kører det halve Bornholm rundt og endelig hjemme klokken godt 22:00…

En lang week-end er vel overstået, - og musikken klinger endnu i hovedet…

Jeg kommer helt sikkert til næste År.

Tak til Søren og teamet for en fantastisk oplevelse…

Mvh

René Westh

 

 

.

Endnu et Shadowdania er vel overstået.

Efter min mening det bedste show vi har afholdt til dato.

Stor tak til:

Søren Pedersen (formand), samt de andre medlemmer af bestyrelsen for deres store arbejde med at stable arrangementet på benene,

Lydfolkene som på særdeles professionel vis gjorde det til en stor fornøjelse at spille.

Alle orkestrene som gjorde et godt og flot stykke arbejde på scenen til glæde for alle de fremmødte medlemmer af klubben samt gæster fra Danmark og det store udland. Det var en fornøjelse at optræde for jer.

Hotel Villa Gulle der som sædvanligt sørgede godt for os. Danmarks hyggeligste hotel.

 Jeg glæder mig allerede til Shadowdania 2012.

 

Knud Brix

Moonlight Shadows

 

 

.

Vi (min fru och jag), vill tacka dig Sören och alla dina duktiga medarbetare i ledningen för den Danska Shadows klubben, för ytterligare ett fantastiskt ShadowDania.

Detta årliga arrangemang får nu gälla som det i särklass viktigaste musikarrangemanget vi har i Norden för musik i s.k. Shadows-stil eller 60-tals rock-musik.

 Årets ShadowDania var mitt tredje och precis som tidigare år var allt kring arrangemanget på topp! Det vackra Nyborg med sitt scharmiga Borgerforeningens hus, var även detta år, platsen för ShadowDania. Ljud och ljus var som vanligt i toppklass. Att ljud och ljus är i toppklass, är en förutsättning för att musikerna skall trivas på scenen. Gör dom det, så levererar dom det bästa dom förmår.

Här talar jag av egen erfarenhet. Alla musiker undantagslöst verkade trivas och samtliga band lät också fantastiskt bra.

Vi i publiken trivdes från början till slut, och vi fick en hel del extranummer från banden i belöning, när vi envisades med att applådera.

Speciellt trevligt tyckte jag det var detta år, att se ännu fler av mina landsmän på plats i Nyborg än förra året.

På plats var också Brian ”Licorice” Locking, som helt enligt tradition, emellanåt hoppade in och förstärkte banden med sitt fantastiska sätt att spela munspel på.

Brian är numera en ikon som för alltid kommer att positivt förknippas med dessa musikhändelser.

Nu ser vi fram emot nästa års ShadowDania!

 

Vi ses igen nästa år!

Thommy o Gunilla Andersson

 

 

.

Jeg vil gerne sige tak til Sound Of The Shadows, Moonlight Shadows, Flingel Bunt, Memory Lane, The Vintage og Brian Locking for jeres fantastiske præstation den 3. det var en stor oplevelse, hvor I alle bidrog til at gøre denne dag uforglemmelig for os alle.

Jeg vil også sige tak til publikum, som med jeres begejstring var med til at løfte hele arrangementet flere klasser op, og jeg er sikker på at I har en ligeså stor del æren for at ShadowDania 2011 blev så godt.

At det var en succes er jeg sikker på idet der allerede er booket mange billetter og hotelværelser til næste års ShadowDania den 1. september 2012, der faktisk kun et par værelser tilbage. Der stadig mange billetter, men jeg kan ikke garantere uendeligt, da der jo er en grænse for hvor mange vi kan være i salen.

Hilsen

Søren Pedersen

Formand: Den Danske Shadowsklub

 

 

.

Hej. 

Åter i Skåneland efter ytterligare en höjdarhelg i det dejlige Danmark!


Först ett STORT TACK till Den Danske Shadowsklub, deltagare och åhörare!

Många favoriter i repris även detta år:


- Som vanligt fint väder i Nyborg
- Många trevliga likasinnade vänner
- Trevlig vistelse på Villa Gulle
- Kanonarrangemang med bra deltagare
- Bra ljud med proffsiga ljudtekniker
- Go mad, myed mad o mad i rättan tid
etc etc

 För att nämna några "highlights":

 * Ove Nielsen live! Wow! Vilken lirare! Behärskar allt man kan åstadkomma på gitarr. Hans version av "Sultans of Swing" knockade en totalt. Mark Knopfler hade säkert också blivit omtöcknad.

* Knud Brix, Danmarks absolut bästa Hank-tolkare med ett sound som ligger i samma klass som Justin i FootTappers och Kurt Fröberg i The Ryders. Spelar dessutom välspelat "ända ut i hörnen". Kvällens "halleluja" för oss Shadows-fans!!

* Memory Lane, som av ordföranden Sören fått utmaningen att spela lite av 50-60-tals klassiker. Vilket dom gjorde med bravur! Memory Lanes kompgitarrist, Jesper Vang-Busch, är inte bara en excellent rytmgitarrist utan dessutom en förträfflig sångare! Gjorde bland annat en kanonbra version på "Pretty Woman".
Basisten, Paul Laursen, sjöng Clapton's "Wonderful Tonight" bättre än någon cover jag hört tidigare. Stämsången i bandet var också mycket bra!

* Cavatina med Sound of the Shadows och med Licorice på bas och med ett mycket bra komp av rytmgitarren måste också nämnas.

* Som vanligt Licorice glada och trevliga sätt. Wonderful World á la Armstrong och hans basgång i Cavatina var höjdarna i år.


Sammanfattning:
10-0 till Den Danske Shadowsklub för ännu ett kanonarrangemang. Som jag sa till Sören innan vi åkte hem: "På gjensyn neste år, please book me in!"
5-0 till Memory Lane för största bredd och variation
1-0 till Ove för bästa gitarrspel
1-0 till Knud för bästa Shadows/Hank-tolkning

 Ser fram emot nästa år med bl a Midnight och Indra and Move It.

 Med venlig hilsen fraa f.d. Danmark

 Glenn i Åhus (Skåne) 

 

.

Tak for i går lørdag ved ShadowDania 2011, som var en fantastisk oplevelse for os begge to (musik/ven) The Shadows fan til fingerspidserne.

 Mange Shadows/ hilsner 

Gerhard Ingemann

 

-

Tack för en fantastisk lördag med underbar musik och god mat. Vi kommer gärna tillbaka nästa år.

Med vänlig hälsning

Leif Ek

 

.

Hej til alle i Shadowsklubben !

Hermed vil jeg gerne sige tak for et fantastisk arrangement, det var en fornøjelse at nyde al den gode musik, samtidig ros til alle orkestre som sørgede for at det var varieret, således at det ikke var de samme numre vi hørte igen og igen, endvidere positivt at der var orkestre som fandt nogle af de gamle numre frem som vi ikke har været vant til at høre.

Glæder mig allerede til næste års arrangement som jeg ved vil blive lige så godt, så håber at alle i klubben vil slå et slag for sagen, så vi kan få endnu flere besøgende.

Mange venlige Shadowshilsner til de fremmødte og tak for støtten.

 PÅ gensyn næste år

 Ulrik

Har du kommentarer til arrangementet kan du sende dem HER