I Sverige

Lørdag den 23. oktober blev en dag, hvor vi danskere kunne ranke ryggen i relation til dansk instrumentalmusik.

Som de fleste bekendt var der på klubbens web-side annonceret med, at Memory Lane skulle spille i det sydlige Sverige – ja såmænd kun en lille times kørsel fra København.

Nærmere betegnet i byen Hög, der ligger ca. 3 km fra Kävlinge. 

Arrangøren var den sydsvenske klub/forening Instrumental Syd, der blev stiftet i 2006. De er ca. 200 medlemmer og ”arbejder” for bevarelse af instrumentalmusikken, som svenskerne er rigt kendt for ikke mindst grundet The Spotnicks. 

Vi var 4 fra Københavnsområdet, der havde tilmeldt os arrangementet, der bestod af buffet, optræden af det svenske band Men Of Mystery og Memory Lane.

Vi ankom til festlokalet i god tid – et lokale, der var særdeles velegnet med en lille scene.

Stor var overraskelsen hos Memory Lane, hvor kun Paul var bekendt med, at der kom danske ”supportere”. 

Ca. 60 mennesker havde tilmeldt sig og efter en rigtig god buffet, der blev indtaget med medbragt rødvin og øl gik musikken i gang.

Det svenske band Men Of Mystery startede med deres første sæt og blev efterfulgt af Memory Lane, der havde fået Jesper (vores kasserer) med på rytmeguitar, idet Bent Glendøs var optaget af et andet arrangement.

Allerede fra starten af var der fuld gang i dansegulvet – ingen blev skånet  - også vi danskere, kan mærke det i bentøjet i dag.

Begge bands spillede velkendte Shadowsmelodier og lyden var absolut god.

Herefter gik Men Of Mystery igen på scenen – og blev igen afløst af Memory Lane – der nu var spillet rigtigt varme.  

Det kørte bare der ud ad – publikum var begejstrede – jeg selv oplevede noget særdeles positivt midt i al instrumentalmusikken.

Jesper – han kan synge – og ret godt endda.  

Paul – vidste jeg kunne synge – men at han mestrer falset sang – var helt nyt for mig.

Det skal da udnyttes – så vi forhåbentlig får vokalharmonier fremover. Shadows har lavet forholdvis mange vokalnumre – men gode harmonier. Jeg glæder mig allerede -). 

Generelt om hele arrangementet er der blot at sige.

Stor tak til Instrumental Syd, som havde lavet et rigtigt godt arrangement. Stor tak til Men Of Mystery, og de mange svenske publikummer, som det var herligt at feste med, incl. bandet Midnight, der også var publikum.

En særlig stor tak til Memory Lane i form af Paul, Niels, Jesper og Jan, som har en meget stor andel i, at aftenen blev en stor succes. I gjorde det rigtigt godt. 

Der har før været danske bands i Instrumental Syd  - bl.a. Sound Of The Shadows, der gæstede selv samme festlokale for et par år siden. 

Der må være basis for et godt dansk/svensk samarbejde i fremtiden – vi har jo alle forkærlighed for instrumentalmusikken.

 

 En glad festdeltager, 

Johnny Winsløw